Friday, 2 May 2014

Leacuri mănăstirești: DETOXIFIEREA NATURISTĂ,mai eficientă decât medicamentele

Autor: Mariana Borloveanu

Pentru călugării care trăiesc în mănăstiri ce se află în locuri izolate, un lucru de mare preț este menținerea unei sănătăți care să le permită viețuirea într-o astfel de lume. În primăvara anului 2004, pe când mă aflam într-un pelerinaj în Grecia, am cunoscut-o pe stavrofora Evghenia de la Mănăstirea Kato Xenia. La cei 78 de ani, maica parcurgea zece-paisprezece km zilnic, culegându-și ea însăși ierburi de leac. Și pentru că ne-am întâlnit într-un anotimp propice purificării organismului, mi-a destăinuit câteva dintre metodele de detoxifiere, pe care maicile le practică de sute de ani. Leacurile cu ceaiuri, asociate cu macerate din fructe şi legume detoxifiază și energizeză, ajutând la eliminarea masivă a deşeurilor, iar un tratament eficient ne scapă de tulburări digestive, renale şi hepatice dintre cele mai grave. Maica Evghenia spunea că: ” Leacul vine întotdeauna pe aripi de înger și nu se poate ajunge la o desăvârșită vindecare, dacă nu i-l dai trupului și sufletului în cele patru posturi mari ale anului”.


6 ceaiuri elimină masiv toxinele din organism

Detoxifierea organismului se face periodic, de preferinţă în cele patru posturi mari ale anului : Naşterea Domnului, Învierea Domnului, Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, Adormirea Maicii Domnului. Perioadele de post reprezintă ocazii foarte bune pentru detoxifierea organismului, ajutaţi fiind şi de puterea rugăciunii. După cum bine ştim, acumularea în exces a rezi­duurilor în anumite organe ale corpului, dar şi în sânge afectează funcţionarea nor­mală a sistemului limfatic, ceea ce face ca toxinele să fie acumulate de la nivelul pielii, până la ficat sau splină, determinând apariţia eczemelor  şi afecţiuni hepatosplenice severe. O cură cu ceaiuri din plante elimină toxinele şi redau sănătatea organismului. Acestea se vor administra, după cum urmează: În prima zi se beau trei căni cu ceai verde, înaintea meselor principale; a doua zi, înaintea micului dejun se bea o cană cu ceai de urzică, urmând ca după mesele de prânz şi seară să se mai bea câte o cană din acelaşi ceai; în ziua a treia se bea un litru de ceai de muşeţel, pe parcursul întregii zile; în cea de-a patra zi, la orele 08,00 şi 16,00 se bea câte o cană cu ceai de ciulinul laptelui, iar la orele 12,00 şi 20,00, câte o cană cu ceai de trei fraţi pătaţi; în ziua a cincea se va bea dimineaţa o cană cu ceai de ciulinul laptelui, iar între orele 10,00 şi 20,00 se va bea un litru de ceai de soc, cu înghiţituri mici. Aceste ceaiuri, consumate pe parcursul a cinci zile elimină masiv toxinele, regenerează ficatul şi accelerează funcţiile de detoxifere ale acestuia. În cele cinci zile de tratament nu se vor consuma prăjeli, dulciuri, carne sau alcool.



Cel mai bun detoxifiant pentru persoanele vârstnice

Pentru absorbţia gazelor şi a substanţelor toxice acumulate sau rezultate în urma metabolismului, există un remediu naturist, care grăbeşte eliminarea toxinelor din organism. Pentru aceasta avem nevoie de:  ½ kg ţelină, ½ kg sfeclă roşie, ½ kg morcovi, ½ kg mere, ½ kg miez de nucă, ½ kg miere de albine, zeama de la 4 lămâi,1 litru vin alb de ţară. Se spală bine fructele şi legumele,se taie în bucăţi mici şi se trec prin blender, după care se toarnă peste ele zeama de lămâie şi vinul alb. Se amestecă totul cu o lingură de lemn, până la omogenizarea completă, apoi se păstrează într-un vas închis ermetic, la frigider, timp de o săptămână. După aceea se vor administra câte două linguri din acest amestec, înaintea celor trei mese principale, până la terminarea întregii cantităţi. Acest tratament se poate face din trei în trei luni şi ajută la detoxifierea și energizarea persoanelor de vârsta a treia.

...continuarea în volumul  ”LEACURI MĂNĂSTIREȘTI







No comments:

Post a Comment